image
Sursa foto: CNA

Bunuri în valoare de peste 1 milion de lei, sechestrate și 11 persoane se află în arest preventiv pe dosarele CNA

Bunuri sechestrate, 4 instituții publice, supuse evaluării riscurilor de corupție și 11 persoane în arest preventiv pe dosarele CNA.

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestre, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de peste 1 milion de lei, în baza delegaţiilor procurorilor. Printre acestea sunt terenuri agricole şi pentru construcţii, un mijloc de transport, încăperi şi construcţii locative şi nelocative, dar și numerar.

- Direcţia analitică a finalizat 10 analize operaţionale pe cauze penale, alte 12 fiind în curs de elaborare.

- Direcţia legislaţie a întocmit expertiza anticorupţie pe marginea a 8 proiecte de legi şi a elaborat 11 avize. 22 de materiale au fost recepționate de la autorități pentru a fi expertizate.

- Au fost înregistrate 1350 materiale în cancelaria Centrului.

- La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 35 de apeluri, iar în baza a trei din ele au fost depuse rapoarte de sesizare.

- 3 activităţi de instruire au fost desfăşurate de către Direcţia educaţie anticorupţie a CNA pentru Administrația Națională a Penitenciarelor și Institutul Național al Justiției.

- Au fost eliberate 168 de caziere de integritate.

- Patru entități publice se află în proces de evaluare a riscurilor de corupție. La final, concluziile vor fi expuse pe site-ul CNA.

- 11 persoane, cercetate în cadrul dosarelor CNA, se află în arest preventiv, fiind plasate în Penitenciarul 13.

Noutăţile partenerilor

comentarii: