image
Sursa foto: delajusticia.com

Unul dintre avocații lui Platon ar putea fi dat în urmărire

Unul dintre avocații lui Veaceslav Platon va fi dat în urmărire. Decizia a fost luată de Judecătoria Criuleni, acolo unde se află pe rol dosarul lui Ion Crețu, cercetat pentru trafic de influență. Avocații acestuia susțin că apărătorul este persecutat pentru activitatea sa din ultima perioadă, în care a deconspirat schema furtului miliardului din sistemul bancar.

Procurorul de caz afirmă însă că avocatul lui Platon tergiversează examinarea dosarului.

La începutul ședinței, procurorul de caz a depus un demers de anunțare în urmărire a avocatului Ion Crețu. Acest lucru se întâmplă după ce instanța a emis un mandat de arestare pe numele apărătorului, în urma solicitării acuzatorului, în timp ce Crețu se afla în spital. Procurorul afirmă că avocatul evită să se prezinte la ședințe.

Pe de altă parte, avocații lui Crețu au cerut revocarea măsurii preventive. Totodată, avocații au invocat faptul că Ion Crețu este persecutat din motiv că îl apără pe Veaceslav Platon.

Drept dovadă, apărătorii au anexat un CD pe care sunt mai multe materiale apărute în presă despre implicarea lui Crețu în cauza lui Platon. Apărătorii susțin că anume din acea perioadă clientul lor a început să fie amenințat.

După pronunțarea deciziei, procurorul de caz a refuzat inițial să-și exprime poziția în fața camerei, iar mai apoi a declarat că Ion Crețu tergiversează examinarea dosarului.

Unul dintre avocații lui Crețu afirmă că, la emiterea mandatului de arestare, instanța nu a indicat și anunțarea în urmărire. Cu toate acestea, procurorul de caz a întreprins măsuri în acest sens, susține apărătorul.

Avocații au declarat că vor contesta decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că, din septembrie 2016, Ion Crețu este avocatul lui Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei de la Banca de Economii. Pe durata procesului, Platon a declarat că vinovat de furtul bancar este Vladimir Plahotniuc.

Tot Crețu este autorul a două investigații privind delapidarea mijloacelor financiare din sistemul bancar, în care se arată că beneficiarul final al banilor este șeful PD. Într-un interviu apărut în presă, Plahotniuc a respins acuzațiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: