image
Sursa foto: Catalindumitriu.com

Aveți curajul alegerii, votați ce conștiința vă cere! Viața-l va răsplăti pe cel care-i cinstit cu ea!

Cinstit…

Istoria se scrie, nu se trăiește, așa cum, bine se știe, viața ne aparține, nu se împrumută!

Anii trec. Că vrem sau nu acest lucru, viața este cu fiecare zi mai scurtă! Timp nu poate a negocia nimeni, indiferent care este numele lui și icoanele la care acesta se închină. Copiii ne cresc, bătrânii ne mor și oasele, bine se simte, din ce în ce mai tare ne dor.

(sursa: Catalindumitriu.com)

Vreau doar a vă spune că lumea-i tare mare, ne încape pe toți și ne poate duce, fără să obosească, fără a se plânge. Cu bune și cu rele, cu limba pe care-o vorbim, cu toate ale fiecăruia dintre noi, adunate cu sfințenie și păstrate în desaga identității fiecarei națiuni.

Noi, românii, ca voi am fost! Știm cât de dureros este să primești cât hotărăște altul că ți se cuvine, să vorbești când hotărăște altul să vorbești, să plângi în șoaptă și să nu îndrăznești a ridica glasul împotriva celor care se cred stăpâni de oameni și de destine.

Noi, românii, ca voi am fost! Ne-a fost teamă, de-a dreptul spaimă de ziua de mâine, de lipsa pâinii de pe masa pruncilor, de locul de muncă, de bătrânețe și de suferințele ei.

Noi, românii, am ratat de atâtea și atâtea ori! Ne-am temut, ne-am ascuns, ne-am perpelit, ne-am chinuit, n-am priceput la timp, nu ne-am asumat alegerile când vremurile ne-au cerut-o, am căutat mereu și mereu scuze și motive.

Dar, la final, am ales, ridicându-ne și măsurând toate din viața noastră doar cu adevăr și demnitate. Am privit spre Vest și-am ales acolo să ne ducem. Ceva vreme a trecut de-atunci, nu multă dar nici puțină.

Și-i mult mai bine! Multe mai avem învățat și de făcut, dar suntem pe drumul pe care trebuia să fim, pe singurul drum pe care îl poate alege un popor liber, demn și curajos.

Suntem pe drumul la capătul căruia zărim deja locul care ni se cuvine. Un loc unde oamenii sunt cu adevărat liber și proprietari de drept ai vieții lor, sunt respectați, au locuri de muncă, sunt demni, curajoși și puternici. Pricepem zilnic cum se face și ne scriem singuri istoria. Nu-i ușor, dar ne creștem copiii corect, după reguli și legi corecte, urmând modele corecte și soluții concrete.

România este a noastră, a românilor, a nimănui altcuiva. Bucureștiul este al nostru, al bucureștenilor, al nimănui altcuiva. Iar viața noastră este a noastră, a nimănui altcuiva.

Aveți curajul alegerii, votați ce conștiința vă cere, nu faceți compromisuri, iar viața-l va răsplăti pe cel care-i cinstit cu ea. Nimic nu poate fi mai măreț, într-o lume în care unii fac miliarde iar alții plâng de foame decât să vezi cum anonimii ies în tăcere din case, merg la vot, și-și fac singuri dreptate.

Pentru că despre DREPTATE este vorba, despre oameni, despre ce li se cuvine, le aparține de drept, despre înălțătorul moment în care o națiune decide să-și scrie singură istoria, iar oamenii refuză să-și mai împrumute viețele unuia sau altuia. De teamă, din nici un alt omenesc motiv!

Trăiți și munciți pentru voi, nu pentru alții, iar miracolul se va produce! Aveți încredere în voi, în alegerile voastre! Acum vă las, dar nu înainte de a vă spune cu toată admirația pe care vi-o port…

Oameni buni, din Chișinău, vă așteptăm, pe toți, în Europa!

Catalindumitriu.com

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: