image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Firma lui Andronachi a pus sechestru pe o parte din activele concesionarei Aeroportului Chişinău

Deşi se confruntă cu numeroase litigii şi sechestre, Avia Invest SRL, concesionara Aeroportului Internaţional Chişinău, anunţă că a semnat un nou contract cu firma austriacă Strabag pentru efectuarea unor lucrări de amploare la infrastructura aeroportuară începând cu 2022.

Astfel, un grup de specialiști ai companiei Strabag Grup a efectuat o vizită de lucru pentru evaluarea procesului de reconstrucţie a pistei, peronului și căilor de rulaj ale Aeroportului, notează Mold-street.com.

Planuri ambiţioase

"A fost întocmit un plan pentru a iniția și a continua lucrările pe suprafețele peronului si pistei de decolare și aterizare a Aeroportului Chișinău nu mai târziu de ianuarie 2022. Este un proces amplu de lucrări care cuprinde mai multe părți ale aerodromului, cu o suprafață totală de aproximativ 225.000 de metri pătrați", susţine Avia Invest.

Potrivit companiei, Aeroportul Internaţional Chişinău va putea primi şi deservi toate tipurile de aeronave, fără restricţii, şi va asigura un trafic de 21 de nave/oră.

Avia Invest nu oferă însă nicio informaţie despre cât va costa această investiţie şi dacă are resursele financiare necesare. De exemplu, anul trecut, compania a înregistrat o scădere de aproape trei ori a veniturilor şi pierderi de peste 24 de milioane de lei.

În plus, concesionara a fost obligată să achite statului o serie de noi taxe şi este implicată în numeroase litigii locale şi internaţionale, atât cu Guvernul în privinţa planului de investiţii, cât şi cu diverse companii.

Boris Salov, administratorul companiei, a refuzat să ofere detalii susţinând că este peste hotare şi să vorbim cu persoana care îl înlocuieşte, fără a ne spune cine este aceasta.

Firma lui Andronachi vrea 70 de milioane de lei de la Avia Invest

Pe de altă parte, săptămâna trecută, Judecătoria Chişinău (sediul Centru) a satisfăcut "cererea de asigurare a acțiunii în cauza civilă la acțiunea înaintată de SRL Victoria Leasing § Finance împotriva SRL Avia Invest privind încasarea datoriei".

Astfel, instanţa a decis să aplice sechestru pe bunurile mobile/imobile și sumele de bani ale pârâtului Avia Invest, "în limita valorii acțiunii în mărime de 69.629.834,21 (șaizeci și nouă milioane șase sute douăzeci și nouă mii opt sute treizeci și patru, 21) lei".

Cauza va fi examinată în fond abia pe 25 noiembrie 2021.

Victoria Leasing § Finance a trecut recent prin rebranding şi are acum denumirea de Expert Leasing & Finance SRL, fiind deţinută prin firma Expert Comerţ de Nadejda Andronachi, soţia fostului deputat democrat Vladimir Andronachi.

mold-street.com

Noutăţile partenerilor

comentarii: