image
Sursa foto: Reuters

Riscul unui război cu Israelul este mare, avertizează ministrul iranian de externe

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat duminică că Israelul caută războiul şi că modul în care Israelul şi SUA acţionează face ca perspectiva unui război să fie ridicată, relatează Agerpres.

„Cu siguranţă, unii caută războiul... Israelul”, a declarat Mohammad Javad Zarif la Conferinţa pentru securitate de la Munchen.

„Riscul este mare şi riscul va fi chiar mai mare dacă veţi continua să închideţi ochii la încălcările severe ale legii internaţionale”, a spus el, referindu-se la Israel şi SUA.

Ministrul de externe iranian a mai spus că mecanismul conceput de UE pentru a face comerţ cu Teheranul este insuficient şi că Marea Britanie, Franţa şi Germania trebuie să facă mai mult pentru a-şi arăta angajamentul faţă de acordul nuclear cu Iranul din 2015, denunţat între timp de SUA.

„Instex (mecanismul dezvoltat de cele trei ţări) este insuficient faţă de angajamentele Franţei, Germaniei şi Marii Britanii de a salva acordul”, a mai spus Mohammad

Javad Zarif la Conferinţa pentru securitate de la Munchen.

„Europa trebuie să fie dispusă să se ude dacă vrea să înoate împotriva mareei periculoase a unilateralismului american”, a mai afirmat şeful diplomaţiei iraniene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: