image
Sursa foto: Jurnal.md

Vadim Ceban: RM a achitat avansul pentru noiembrie și dispune de surse ca să achite pe deplin gazul pentru decembrie

Republica Moldova a achitat deja avansul pentru luna noiembrie pentru gazul procurat de la „Gazprom” și dispune de suficienți bani ca să achite pe deplin gazul pentru luna decembrie. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Noi deja am achitat conform facturii gazul pentru luna octombrie. Totodată, deja am achitat avansul pentru luna noiembrie, așa cum prevede factura. Pe moment lucrăm ca să achităm întreg consumul pentru luna noiembrie. Posibil, vor fi plătite anumite cantități de gaze chiar în noiembrie, ca să nu avem probleme, să fim pregătiți pentru luna decembrie. Dar reieșind din tarife, prețul de achiziție și prognoza pentru luna decembrie, nu ar trebui să existe probleme cu achitarea, plus că vom avea și compensațiile pentru consumatori din partea statului pentru luna noiembrie care la fel ne vor ajuta din punct de vedere financiar ca să nu intrăm în datorii”, a spus șeful „Moldovagaz”.

Întrebat de ce nu scad tarifele din moment ce prețul de achiziție a gazului pe piață a mai scăzut, Vadim Ceban a declarat că tarifele într-adevăr sunt „dramatic de mari”, dar ele sunt menținute la prețul de 29 de lei din cauza „devierilor tarifare acumulate pe parcursul acestui an”.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: