image
Sursa foto: captură video

Noul ambasador al SUA la Chișinău, mesaj de Revelion în limba română // VIDEO

Noul ambasador al Republicii Moldova, Dereck J. Hogan, care și-a început mandatul de două luni, a transmis cetățenilor mesajul de Revelion în limba română.

„Pentru mine și familia mea, anul 2018 a fost un an al schimbărilor majore, în special după ce am fost numit ambasador al Statelor Unite al Americii în Republica Moldova și ne-am mutat cu traiul, aici, în țara dumneavoastră. Am rămas cu adevărat impresionat de ospitalitatea de care am avut parte și sunt încântat să întâlnesc noul an împreună cu voi”, afirmă Dereck J. Hogan.

Ambasadorul american afirmă că 2018 a fost un an plin de evenimente, iar Ambasada se bucură de realizările și proiectele care au marcat acest an. El și-a exprimat speranța că noul anu va aduce multe oportunități noi.

Printre realizările anului 2018, diplomatul menționează că anul acesta prin Fondul Ambasadorilor pentru Conservare Culturală, a fost continuat proiectul multi-anual, în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru a restaura frescele istorice, din secolul al XVII-lea, la Biserica Adormirea Maicii Domnului de la Căușeni.

Totodată, sute de copii de la Grădinița nr. 13 din Soroca, de la școala din satul Cuhurești de Sus, raionul Florești și de la gimnaziul din satul Chetrosu, raionul Drochia se vor bucura de condiții sanitare mai bune datorită renovărilor realizate cu suportul Biroului american de Cooperare Militară.

De asemenea, peste o sută de moldoveni au avut oportunitatea de a studia în SUA prin intermediul programelor de schimb și educaționale ale Ambasadei SUA. Tot anul acesta, a fost lansat Centrul de Poliție Comunitară la Sângerei, care cu sprijinul SUA a fost integral reparat și reamenajat. Este un concept inovator pentru Moldova, menit să îmbunătățească interacțiunea dintre poliție și comunitate.

Ambasadorul le-a mulțumit celor 99 de voluntari ai Corpului Păcii, care lucrează umăr la umăr cu colegii locali în școli, ONG-uri și biblioteci în 83 de localități din Moldova.

„Sper că noul an să aducă multe oportunități noi. Eu sper să vizitez cât mai multe localități din țara dumneavoastră și să descopăr frumusețile peisajelor moldovenești despre care am auzit atât de mult, să aflu cât mai multe despre tradițiile pe care le păstrați cu sfințenie, dar și să mă întâlnesc cu cât mai mulți dintre voi”, a mai spus ambasadorul Dereck J. Hogan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: