image
Sursa foto: playtech.ro

Moldovenii care dețin cetățenie română vor beneficia de alocații mai mari pentru copii

Copiii din Republica Moldova care dețin cetățenie română vor primi alocații mai mari, aproape dublu decât suma curentă începând cu data de 1 martie.

Camera Deputaţilor din România a adoptat astăzi decizonal, modificarea Legii privind plafoanele, care prevede mărirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%, pentru a susţine financiar creşterea alocaţiilor pentru copii.

Copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei românești pe lună (circa1200 de lei moldovenești), faţă de 200 de lei cât era alocaţia până acum.

Copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună (peste 600 de lei moldovenești), faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, un amendament la bugetul Ministerului Muncii pe anul 2019 prin care alocaţiile copiilor vor fi majorate începând cu 1 martie.

Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere. Potrivit situaţiei votului, în favoarea amendamentului s-au exprimat parlamentari şi de la PSD, ALDE şi UDMR.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: