image
Sursa foto: uefa.com

Fotbalul rămâne în aer: Anunțul făcut de președintele UEFA; Dacă nu se va juca atunci, sezonul e pierdut

UEFA nu ştie când va relua sezonul întrerupt din cauza pandemiei de Covid-19 şi a pregătit "un plan A, B sau C" în funcţie de circumstanţe, a declarat preşedintele instanţei continentale, Aleksander Ceferin.

"Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C: noi suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru. Va trebui să aşteptăm ca toate celelalte sectoare", a declarat Aleksander Ceferin într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica, citat de AFP.

Întrebat despre posibilele opţiuni pentru reluarea sezonului, Ceferin a răspuns: "reluarea la jumătatea lunii mai, în iunie sau chiar la finele lui iunie. Dacă nu vom reuşi, sezonul este probabil pierdut".

"Există chiar o propunere care vizează încheierea acestui sezon la începutul sezonului viitor, care va începe un pic mai târziu. Dar neştiind când se va încheia pandemia, noi nu putem să avem un plan definitiv", a mai spus Ceferin.

Referitor la solicitările unor cluburi de a reduce salariile jucătorilor ca urmare a crizei, Ceferin a subliniat că "nu există loc pentru egoism în această situaţie, asigurând că numeroşi jucători sunt de acord".

"Criza loveşte şi cluburile şi nimic nu va mai fi ca înainte după acest an teribil", a adăugat preşedintele UEFA, care nu a exclus posibile modificări ale regulamentului fairplay-ului financier, care interzice unui club angajat într-o competiţie europeană să cheltuiască mai mult decât câştigă.

În cursul acestui interviu, slovenul, aflat la conducerea UEFA din septembrie 2016, a făcut şi un comentariu politic privind Uniunea Europeană în aceste vremuri de criză din cauza coronavirusului: "Eu sunt dezamăgit de UE. Europa este dominată de un exces de reguli, divizată, iar din acest motiv este mai slabă. Nu există solidaritate şi este trist".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: