image
Sursa foto: golos.ua

Ucrainenii aleg astăzi între Zelenski și Poroșenko: În țara vecină are loc turul doi al prezidențialelor

Ucrainenii sunt așteptați astăzi la urnele de vot, în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale, în care se confruntă actualul şef al statului, Petro Poroşenko, şi actorul de comedie Vladimir Zelenski.

În primul tur al scrutinului prezidenţial, desfăşurat pe 31 martie, Zelenski (41 de ani) a obţinut 30,24% din voturi, iar Poroşenko (53 de ani) - 15,95% din sufragii. Rata prezenţei la vot a fost atunci de 62,8%.

De menționat că ultimele sondaje de opinie îl dau câștigător pe Zelenski, la fel cum partidul său virtual ar putea câștiga cele mai multe voturi în alegerile parlamentare de la toamnă. Ultimul sondaj înainte de alegeri, prezentat acum trei zile, a arătat că Zelenski îl întrece detașat pe contracandidatul său, actualul președinte, Petro Poroșenko. Potrivit sondajului, realizat de firma de cercetare sociologică „Reiting”, 58 la sută dintre ucraineni îl vor vota pe Vladimir Zelenski, iar 22 la sută vor opta pentru Petro Poroșenko. Alte 20% dintre alegători nu au decis pentru cine să-și dea votul.

Acum două zile, între cei doi candidați a avut loc o confruntare publică încinsă, pe Stadionul Olimpic din Kiev.

De menționat că, în primul tur, cei aproape 30 de milioane de ucraineni cu drept de vot au avut de ales dintre 39 de candidaţi, un record în istoria modernă a Ucrainei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: