image
Sursa foto: politico.com

Trump se gândește să accepte invitația lui Putin la parada militară programată în Moscova în mai 2020

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat vineri că analizează posibilitatea de a participa, la invitaţia omologului său rus Vladimir Putin, la parada care va fi organizată în Moscova pe 9 mai 2020, de Ziua Victoriei, potrivit Mediafax.

„Apreciez invitaţia. Este exact în mijlocul sezonului politic, deci voi vedea dacă reuşesc, dar mi-ar plăcea să merg dacă voi putea”, a declarat Donald Trump, citat de agenţia de presă Reuters.

„Va fi ceva foarte interesant să celebrăm sfârşitul războiului”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va organiza o paradă în Moscova pentru a marca victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial.

Donald Trump, fan al paradelor militare. Și-a dorit una la Washington, după ce a asistat la o defilare de ziua Franței

Președintelui SUA îi plac defilările militarilor și a tehnicii de care dispun aceștia. În 2019, pentru prima oară de Ziua Independenţei, în capitala Statelor Unite a avut loc o paradă militară. A fost cerută cu insistenţă, în ultimii doi ani, de Donald Trump.

După cum se ştie, șeful de la Casa Albă şi-a dorit o paradă militară spectaculoasă după ce a asistat, acum doi ani, la cea de la Paris, de Ziua Franţei.

A anunţat încă de atunci că SUA vor organiza ceva mult mai grandios. Însă evenimentele de acest gen nu fac parte din tradiţia sărbătorilor americane şi sunt o excepţie în Washington.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: