image
Sursa foto: libertatea.ro

Un tată a pierdut custodia copiilor pentru că fuma

Un tată a pierdut custodia copiilor săi din cauza dependenței de tutun. Instanța a decis că micuții nu trebuie să stea într-un ambient plin de fum de țigară.

Dependența de fumat a fost motivul pentru care un tată din Spania a pierdut în instanță custodia celor doi copii ai săi.

Instanța din Cordoba a decis că minorii, în vârstă de 10, și respectiv 13 ani, nu trebuie să stea în preajma unui părinte care fumează.

Potrivit elpais.com, instanța a considerat că dependența de fumat a tatălui pune în pericol sănătatea minorilor.

Despre dependența de tutun a tatălui s-a aflat la proces, când minorii au vorbit despre acest lucru. Specialiștii care i-au consultat pe micuți s-au arătat preocupați de sănătatea celor doi copii.

Cel mai mic dintre copii a spus că era nevoit să doarmă cu aerul condiționat în funcțiune pentru că tatăl lor fuma în cameră cu ei. Pentru judecătorul cazului, atitudinea tatăl celor doi copii a fost considerată ca lupsă de responsabilitate.

Minorii au rămas în grija mamei lor. Tatăl acestora are dreptul la vizite și să-și petreacă vacanțele în compania copiilor, cu mențiunea că acesta trebuie să se abțină să fumeze în compania minorilor dacă sunt în spații închise, scrie libertatea.ro.

De asemenea, bărbatul va trebui să plătească o pensie alimentară de 150 de euro lunar pentru fiecare dintre cei doi copii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: