image
Sursa foto: poliția.md

O grupare criminală specializată în contrabandă și comercializarea drogurilor, reținută la Fălești

Forțele de ordine au destructurat activitatea ilegală a unui grup infracțional specializat în introducerea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova și comercializarea ulterioară a stupefiantelor. Poliția a reținut în flagrant delict trei persoane, fiind sechestrate droguri în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au identificat membrii grupării infracționale, trei bărbați cu vârsta de 29, 37 și 39 de ani, toți originari și locuitori ai raionului Fălești, anterior condamnați pentru mai multe infracțiuni.

Liderul grupării, în vârstă de 39 ani, dirija activitatea criminală distribuind sarcini membrilor grupării, organiza transportarea drogurilor din țările UE și introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ulterior colecta banii de la cumpărători și le indica locația unde drogurile sunt ascunse.

poliția.mdpoliția.md

Astfel, oamenii legii au efectuat 9 percheziții la domiciliile membrilor grupării și locurile de depozitare a drogurilor, de unde au fost depistate și ridicate peste 5 500 de pastile Ecstasy cu valoarea de peste 1.100.000 de lei (o pastilă era comercializată la prețul de 200 – 300 de lei consumatorilor), peste 2,6 kg de PVP drog sintetic (sare, „соль”) cu valoarea de aproximativ 1.560.000 de lei (un gram de PVP era comercializat la prețul de 600 – 800 de lei consumatorilor), cântar electronic, bani proveniți din realizarea drogurilor. La fel, au fost ridicate și urmează să fie aplicat sechestru pe două automobile de marcă Nissan X-Trail și VW Phaeton.

poliția.mdpoliția.md

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate s-a stabilit că drogurile erau transportate preponderent din Polonia și România, iar în acest sens erau utilizate automobilele menționate mai sus, dotate cu locuri special amenajate ca ascunzișuri.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, ulterior instanța de judecată a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

poliția.mdpoliția.md

poliția.mdpoliția.md

În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: