image
Sursa foto: Jurnal.md

Poliția de frontieră promite simplificarea procedurilor de control la graniță în perioada sezonului de vară

Traficul la frontieră în perioada estivală va fi fluidizat, anunță Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal. Autoritățile susțin că până la sfârșitul verii vor fi simplificate procedurile de control și va fi suplinit numărul de polițiști de frontieră.

În perioada estivală vor fi folosite toate pistele de control, iar familiile cu copii minori, persoanelor cu dizabilități vor traversa frontiera în mod prioritar, prin pista destinată Corpului Diplomati

Polițiștii de frontieră anunță că a fost facilitată procedura de trecere a frontierei pentru motocicliști pe parcursul celor trei luni de vară. Ei vor trece toate formalitățile de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.

Poliția de Frontieră amintește, de canalul electronic de comunicare, prin intermediul căruia agențiile de turism pot anunța despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

Astfel că, în prealabil cu 24 de ore, operatorul de turism va informa polițiștii de frontieră despre sosirea sau plecarea grupului de turiști, incluzând detalii despre numărul de persoane, numărul de înmatriculare a autocarului, ora sosirii și punctul de trecere ales pentru traversarea hotarului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: