image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: CMC urmează să examineze chestiuni dubioase; O mostră de ilegalitate este cazul de pe strada Bogdan Voievod

Continuă să fie scoase la iveală noi ilegalităţi privind ridicarea construcţiilor în capitală. Noul primar ales al capitalei, Andrei Năstase, a sesizat despre iniţierea ilegală a lucrărilor de construcţii pe strada Bogdan Voievod 1 din capitală.

„Pe ordinea de zi a Consiliului Municipal au fost puse mai multe chestiuni, inclusiv una care este destul de dubioasă, neconformă rigorilor. Pe strada Bogdan Voievod 1 se produce încă o mostră de ilegalitate. Vorbim despre un caz de gestionare ineficientă a patrimoniului municipal şi aceasta se întâmplă prin emiterea unor acte permisive, fără acoperire legală”, a declarat Andrei Năstase.

Referindu-se la acest subiect, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari a menţionat că „este absolut evident că Primăria, în mare parte, este administrată de un cartel al mafiei imobiliare, dar şi unii funcţionari corupţi. În perioada în care se tergiversează validarea mandatului primarului ales, o să facem o analiză cum pe bandă rulantă au fost puse mii de acte permisive. Ei ştiu că în minutul în care va fi validat mandatul lui Andrei Năstase se va termina binele pentru ei”.

„Există o mare ilegalitate. Autorizarea şi certificatul de urbanism nu ar fi trebuit fi eliberat pentru această zonă, care codul C4. Este codul care permite construcţia unor spaţii comerciale, dar nu ridicarea unor blocuri supraetajate. Pentru a porni construcţia, trebuie să fie schimbat planul urbanistic zonal. Acest lucru nu s-a produc. Mai mult, pe 14 iunie, agenda CMC este propusă schimbarea acestui plan. Autorizaţia a fost eliberată cu trei luni înainte de schimbarea planului urbanistic”, a adăugat Alexandru Slusari

„Toate aceste acţiuni vorbesc despre panica în care a intrat mafia imobiliară care a pus stăpânire pe acest oraş”, a punctat Andrei Năstase.

Potrivit informaţiilor, autorizaţia de construcţie pentru blocurile din această adresă a fost emisă pe 23 aprilie.

Precizăm că Andrei Năstase a venit cu solicitarea privind excluderea de pe ordinea de zi a acestei chestiuni, până la validarea mandatului primarului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: