image
Sursa foto: aljazeera.com

Criza din Hong Kong, la 100 de zile: Şefa Executivului, Carrie Lam, anunţă că este pregătită să înceapă dialogul cu publicul

Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat marţi că ea şi echipa sa vor începe să ţină sesiuni de dialog cu publicul, săptămâna viitoare, menite să pună capăt tensiunilor.

Carrie Lam a informat că sesiunile vor cât mai deschise posibil, iar membrii din public se vor putea înscrie pentru a participa, scrie mediafax.ro.

„Societatea din Hong Kong a acumulat multe probleme de natură economică, socială şi chiar politică. Sper că aceste forme de dialog vor putea oferi un cadru în care să discutăm", a declarat Lam.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: