image
Sursa foto: juventusfc.com

Antrenorul Barcelonei așteaptă reacția lui Perez pe piața transferurilor, după plecarea lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo a plecat de la Real Madrid la Juventus, în această vară, o mutare care a surprins lumea fotbalului din La Liga. Antrenorul rivalei Barcelona, Ernesto Valverde, a vorbit deschis despre rivalitatea dintre Messi și Ronaldo, dar și despre posibilele transferuri pe care le așteaptă din partea lui Florentino Perez.

”Competiția dintre Messi și Ronaldo a luat sfârșit, după plecarea lui Ronaldo din La Liga. Unul dintre ei era foarte rar menționat fără celălalt. Multă lume e interesată, inclusiv eu, cum va fi afectat fotbalul jucat de Real după plecarea lui Cristiano.

Sunt curios și cum se vor mișca pe piața transferurilor, ținând cont că Ronaldo este la alt club”, a comentat Valverde, într-un interviu acordat pentru site-ul Barcelonei.

În cei 9 ani de rivalitate din Spania, Messi i-a luat fața lui Ronaldo. Conform publicației spaniole As, în toată această perioadă de 9 sezoane, Messi a marcat 471 de goluri în 476 de partide oficiale, în timp ce Ronaldo a marcat 450 de goluri în 438 de meciuri. Și la pasele de gol argentinianul îi ia fața portughezului, cu 177 de "assist-uri", față de 117.

Înainte de a ajunge la Real, Ronaldo câștigase deja un Balon de Aur când era la Manchester United, însă în perioada petrecută la Real a obținut alte 4 distincții, la fel ca și rivalul Messi. Un capitol la care Messi îl bate din nou pe Ronaldo este cel al golurilor din El Clasico. Mai exact, cei doi au jucat câte 30 de derby-uri, însă Messi a marcat de 30 de ori, în timp ce Cristiano a înscris "doar" 18 goluri. În cele 30 de derby-uri, argentinianul se laudă și cu 11 pase de gol, față de doar una reușită de Ronaldo.

Și la numărul total de trofee Messi stă mai bine, cu 24 față de 16 ale lui Cristiano. Micuțul atacant are 6 titluri în La Liga față de doar două ale lui "CR7", însă portughezul are mai multe trofee în Champions League, 4 față de două ale lui Messi.

Argentinianul de 31 de ani și-a trecut în palmares 5 Cupe ale Spaniei, în timp ce Ronaldo are doar două, în timp ce ambii se laudă cu câte trei Campionate Mondiale ale Cluburilor. Egalitate este și la numărul de Supercupe ale Europei, cu câte trei. La capitolul Spercupe ale Spaniei, Messi e din nou lider, cu trei astfel de distincții, față de doar două ale lui Ronaldo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: