image
Sursa foto: mfa.gov.md

Vicepremierul Nicu Popescu a semnat la Bruxelles protocolul Acordului Interbus

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a semnat protocolul Acordului privind transportul internațional ocazional de călători cu autocare și autobuze în cadrul vizitei în capitala Belgiei.

„Pentru pasagerii noștri, acest document – care se referă la serviciile internaționale de transport de călători cu autocarul și autobuzul – asigură un grad înalt de armonizare a condițiilor tehnice aplicabile mijloacelor de transport care prestează servicii internaționale ocazionale pe teritoriul Europei”, a declarat ministrul.

Noul protocol semnat, în concordanță cu prevederile Acordului de Asociere, oferă oportunitatea transportatorilor din țara noastră de a avea posibilitatea încheierii acordurilor de parteneriat cu reprezentanții companiilor de transport din statele de destinație.

Totodată, astăzi este în desfășurare cea de-a 6-a reuniune a Consiliului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, co-prezidată de Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova și Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: