„În Republica Moldova s-a încheiat un ciclu care a durat zece ani, ciclu care a început în 2009 cu venirea la putere a unei guvernări pretins pro-europene. (...) R. Moldova are şansa de a continua politica de modernizare şi de europenizare în realitate şi nu numai în vorbe şi fără componente geopolitice. Europenizarea şi modernizarea ţării pot avea loc fără a face din Rusia o sperietoare şi fără a oferi occidentului servicii împotriva Rusiei. D. Plahotniuc nu a făcut nimic real împotriva Rusiei, dar a încercat să dea occidentului impresia că dânsul protejează Moldova împotriva Rusiei, transformând Rusia într-o sperietoare. Acest ciclu istoric s-a încheiat. Moldova are şansa să se modernizeze şi să se europenizeze fără dezbateri ideologice sau geopolitice”, a declarat Socor la Europa Liberă.

În opinia expertului politic, parteneriatul temporar între PSRM şi Blocul ACUM ar fi bine să se menţină pe întreaga durată a legislaturii de patru ani pentru că Moldova are nevoie de stabilitate, iar sistemul construit de Vlad Plahotniuc trebuie demontat.

„Parteneriatul acesta ar fi de dorit să continue dacă e posibil chiar pe întreaga durată a legislaturii de patru ani. R. Moldova are nevoie de stabilitate, nu are nevoie de frământări, nu are nevoie de o suprapolitizare artificială a populaţiei. Guvernarea şi populaţia au cu totul alte griji decât cele de a se afla mereu în alegeri şi în stare de schimbare a guvernului sau a parlamentului. E nevoie de stabilitate şi e nevoie de demontarea sistemului domnului Plahotniuc”, a mai spus Vladimir Socor.