image
Sursa foto: Getty Images

Lionel Messi a câştigat duelul deceniului cu Cristiano Ronaldo

Lionel Messi a câştigat duelul ultimului deceniu cu marele său rival, Cristiano Ronaldo. Argentinianul a marcat cu 25 de goluri mai mult decât portughezul de la începutul lui 2009 încoace, potrivit studiului jurnaliştilor de la Marca.

Messi a marcat în această perioadă 567 de goluri, iar Cristiano Ronaldo 542. Au fost luate în calcul reuşitele din campionat, Cupă, Liga Campionilor şi echipele naţionale.

Starul Barcelonei a ajuns pentru al optulea an din ultimii zece la 50 de goluri într-un an calendaristic, în timp ce fostul său adversar de la Real Madrid are 46 de reuşite în 2018.

Cei doi sunt cei cei mai buni marcatori din acest an în fotbalul mondial. Îi devansează pe Robert Lewandowski (45 de goluri), Mohamed Salah (41), Harry Kane (38) şi Luis Suarez (37).

Lionel Messi e în faţă şi în acest sezon. E liderul golgheterilor din Primera Division, cu 14 reuşite. Cristiano Ronaldo e la trei goluri distanţă: a înscris de 11 ori în Serie A pentru Juventus, la o singură reuşită în spatele celui mai bun marcator din campionatul italian, polonezul Krzysztof Piatek (Genoa).

Messi şi Cristiano Ronaldo au fost rivali în Primera Division timp de nouă ani, între 2009 şi 2018, până ca portughezul să fie vândut de Real Madrid în vară, la Juventus, pentru 100 de milioane de euro.

Cei doi au câştigat toate "Baloanele de Aur" puse în joc în perioada 2008-2017: câte cinci fiecare. Seria a fost întreruptă de fostul coleg al lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, Luka Modric, care a câştigat trofeul în acest an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: