image
Sursa foto: jurnal.md

FMI anunță că săptămâna viitoare va purta discuții cu autoritățile RM privind un nou program pentru trei ani

O echipă de experți ai FMI va purta discuții cu autoritățile din RM pentru protejarea independenței BNM, îmbunătățirea guvernanței bugetar-fiscale și guvernanței în sectorul financiar.

În perioada 7–22 iulie 2020, echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de domnul Ruben Atoyan, va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova la distanță, din sediul FMI la Washington. Urmare a solicitării autorităților Republicii Moldova, echipa de experți va purta discuții pe marginea unui program nou pentru trei ani, care se va axa pe un set complex de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, susținerea procesului de restabilire după pandemia COVID-19, promovarea bunei guvernanțe și reformelor instituționale, dar și la mobilizarea finanțării externe, se arată în comunicat.

Discuțiile se vor fixa pe protejarea independenței BNM, îmbunătățirea guvernanței bugetar-fiscale și guvernanței în sectorul financiar, consolidarea cadrului de combatere a corupției și promovarea statului de drept. La finalul discuțiilor, va fi publicat un comunicat de presă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: