image
Sursa foto: Jurnal.md

Chicu, îngrijorat de creșterea alarmantă a numărului de infectați; CNSP va aproba mâine măsuri noi anti-Covid

Premierul Ion Chicu este tot mai îngrijorat de situația pandemică din RM. În cadrul unei întrevederi cu Simon Springett, coordonator Rezident ONU în țara noastră și Igor Pokanevych, șeful oficiului Organizației Mondiale a Sănătăţii în Moldova, premierul a remarcat că RM a depășit pragul de 100 de mii de infectări și că sunt necesare noi măsuri anti-Covid menite să reducă răspândirea infecției.

„Vrem să vedem ce măsuri mai putem întreprinde pentru a stabiliza situația pandemică. Lucrăm acum asupra elaborării unei liste cu acțiuni privind gestionarea situației epidemiologice. Vineri, 27 noiembrie, o vom aproba în cadrul Ședinței Naționale Extraordinare în Sănătate Publică și vom lua deciziile respective”, a spus Ion Chicu, citat de serviciul de presă al Guvernului.

Premierul a precizat că autoritățile întreprind toate măsurile pentru sporirea capacităților sistemului medical, însă este îngrijorat de creșterea alarmantă de infectare.

Igor Pokanevych a menționat că Republica Moldova urmează să primească un lot de tehnică și echipamente medicale din partea Uniunii Europene, inclusiv 40 de aparate de ventilare.

De asemenea, discuțiile au vizat achiziționarea vaccinului anti-Covid.

Șeful oficiului OMS în Moldova a precizat că la momentul actual angajații oficiului examinează lista producătorilor de vaccinuri. Primele loturi ar ajunge pentru circa 30 % din populația Republicii Moldova.

Simon Springett și Igor Pokanevych au asigurat că ONU și OMS vor continua să sprijine eforturile Republicii Moldova în combaterea situației pandemice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: