image
Sursa foto: captură video

Reacția Partidului „Democrația Acasă” la reținerea lui Costiuc: „Acțiunile de reținere cu mascați au fost o intimidare”

Membrii Partidului „Democrația Acasă” vin cu o reacție cu privire la reținerea lui Vasile Costiuc.

„În primul rând, o să menționez că noi nu venim pe marginea nemijlocită a cazului penal, deoarece nu cunoaștem subtilitățile acestui caz. Tot ce vreau să menționez este despre momentul și modul în care a fost reținut Vasile Costiuc, la 6:30 dimineața, când procurorul în prezența mascaților de la CNA au venit să îl rețină. Trebuie să menționăm că Vasile Costiuc este o persoană publică care niciodată nu s-a ascuns și, în primul rând, este o persoană care nu prezintă pericol, de aceea, eu cred că acțiunile de reținere cu mascați au fost o intimidare, care are ca scop de a induce societatea într-o direcție anumită”, a menționat unul dintre membrii partidului.

„Ceea la ce am asistat astăzi a fost o regizare de prost gust. Liderul Partidului Democrației Acasă a fost reținut mișelește, i-au fost incriminate niște fapte care nu au fost incriminate nici celor mai mari deminatari de stat de la noi și a fost vizatat la 6:30(...) de parcă Vasile Costiuc era un traficant de arme, un hoț, un ucigaș, doar în așa cazuri la noi se reține cu mascați și vesta antiglonț (...) Noi am depus o sesizare privind îcălcălcare și indimidarea lui Vasile Costiuc. Am depus sesizări la Ambasada SUA, României, la Delegația Uniunii Europene, unde am descris toată situația existentă și am solicitat să ia atitudine de aceasta. Sperăm că factorii de decizie din RM vor lua act, atât de sfaturile diplomaților străini și ai Delegației UE, cât și de părerea opiniei publice”, a mai adăugat un membru al partidului.

Anunțul cu privire la conferința de presă a fost făcut pe pagina de Facebook a partidului cu puțin în urmă.

În rezultatul perchezițiilor efectuate miercuri dimineață, 12 ianuarie, de către procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul primăriei Durlești, au fost reținute trei persoane, printre care și Vasile Costiuc. Activistul a fost reținut pentru 72 de ore.

Potrivit CNA, perchezițiile au fost desfășurate în legătură cu dosarul primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor, în urma cărora zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, iar cei care ar fi participat la această schemă ar fi avut parte de remunerări financiare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: