image
Sursa foto: PCCOCS

Și-a uitat tacticos actele acasă, dar a lăsat în autocar, la vamă, un colet cu droguri; Doi tineri din Hâncești, condamnați

PCCOCS anunță obținerea, la Curtea de Apel Chișinău, a unei decizii de condamnare la pedeapsa cu închisoare pe termeni de șapte și respectiv șase ani, în penitenciar a doi inculpați, originari din Hâncești, ambii cu vârsta de 26 de ani, pentru punerea în circulație ilegală a drogurilor și tentativă de contrabandă.

Inițial, însă, pentru această faptă, Judecătoria Hâncești le-a stabilit pedeapsa non-privativă de libertate pe un termen de cinci ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru patru ani.

La vamă: „Și-a uitat documentele acasă”, dar n-a uitat să lase în autocar coletul cu droguri

Făptașii au pus la cale un plan de transportare a marijuanei în cantitate de aproape jumătate de kilogram, considerată prin lege ca fiind o cantitate mare, într-un autocar de pe ruta Chișinău-București.

Astfel, prin înțelegere prealabilă, în luna februarie 2018, după intrarea în vamă, unul din făptași a lăsat în autocar drogul și a coborât, din motivul declarat că și-ar fi uitat acasă documentele de identitate. Acesta, însă, a urcat în mașina celuilalt făptaș care îl aștepta, care a pornit după autocar, cu intenția să recupereze coletul, după traversarea frontierei.

Infracțiunea a fost deconspirată datorită unui pasager și a șoferului

Totuși, un pasager a observat coletul și i l-a prezentat șoferului de autocar, care a sesizat autoritățile, iar făptașii ulterior au fost reținuți și condamnați, inițial la cinci ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe termen de patru ani, iar ulterior, după contestarea sentinței de către procurori cu apel, la șapte și respectiv șase ani în închisoare cu executare reală.

Mai mult decât atât, procurorii PCCOCS au obținut în privința inculpaților și interdicția ca să exercite activități care țin de gestionarea substanțelor narcotice și stupefiantelor pentru un termen de trei ani.

Prin urmare, datorită apelului procurorilor, comparativ cu sentința din anul 2018 a Judecătoriei Hâncești, acum făptașii își vor ispăși pedeapsa cu închisoarea pentru un termen mai mare cu executare reală, în penitenciar, cu achitarea cheltuielilor aferente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: