image
Sursa foto: Getty Images

10 cifre pentru istorie: Triumful grandios al Simonei Halep, elogiat la Roland Garros

Simona Halep a spart gheaţa şi a câştigat pentru prima oară în carieră un titlu de Grand Slam, la Roland Garros, acolo unde pierduse două finale până acum. În ultimul act din acest an, liderul mondial s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-1, în faţa lui Sloane Stephens, campioana de la US Open.

Sub titlul "O campioană, 10 cifre", site-ul oficial al Open-ului Franţei a prezentat câteva statistici interesante legate de triumful româncei, scrie digisport.ro.

Iată mai jos cifrele care definesc cel mai important succes din cariera Simonei Halep.

1 - Pentru că este primul Grand Slam al Simonei. Constănţeanca de 26 de ani a pierdut trei finale până să obţină primul titlu: două la Roland Garros şi una la Australian Open. În cele din urmă, aşteptarea a luat sfârşit.

1 (bis) - O înfrângere în semifinale, cu Garbine Muguruza, ar fi pus capăt nu doar visului său, ci şi perioadei petrecute în fruntea clasamentului mondial. În schimbul, victoria cu Stephens îi consolidează locul 1 WTA, pe care îl va ocupa pentru a 32-a săptămână.

3 - Numărul seturilor pierdute de noua campioană de la Paris la ediţia din acest an. Alison Riske, Angelique Kerber şi Sloane Stephens au reuşit să o împingă pe Halep în decisiv.

3 - Al treilea român care câştigă titlul la French Open. Primii doi au fost Ilie Năstase (1973) şi Virginia Ruzici (1978).

6 - Simona este a şasea jucătoare care reuşeşte dubla juniori-seniori la Roland Garros. Francoise Durr, Mima Jausovec, Hana Mandlikova, Jennifer Capriati şi Justine Henin sunt celelalte cinci.

6 - În ultimii 15 ani, la şase ediţii s-au impus jucătoare sub 1,70 metri. Justine Henin (1,67) a câştigat în 2003, 2005, 2006 şi 2007, iar Francesca Schiavone (1,66) a luat trofeul în 2011. Simona Halep are o înălțime de 1,68 metri.

7 - Numărul titlurilor obţinute pe zgură de Simona. Constănţeanca de 26 de ani a câştigat la Nurnberg şi Budapesta, în 2013, de două ori la Bucureşti, în 2014 şi 2016, şi tot de două ori la Madrid, în 2016 şi 2017. Acum, pe listă se adaugă Roland Garros.

11 - Numărul ediţiilor care au trecut de când o jucătoare a reuşit să-şi apere titlul la Roland Garros. Justine Henin e ultima care a reuşit această performanţă, în 2007.

14 - Prin victoria de la Paris, Simona Halep a devenit a 14-a jucătoare activă cu cel puţin un titlu de Grand Slam, după Serena şi Venus Williams, Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Svetlana Kuznetsova, Petra Kvitova, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Jelena Ostapenko, Francesca Schiavone, Sloane Stephens, Samantha Stosur şi Caroline Wozniacki.

32 - Numărul turneelor de Grand Slam la care Simona Halep a trebuit să participe până să obţină primul trofeu. Prima prezenţă la un turneu major s-a înregistrat în 2010. Ca un semn al destinului, chiar la Roland Garros.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: