image
Sursa foto: San Diego Zoo Animals

Australia va investi 45 de milioane de dolari pentru a salva populaţia de Koala

Australia a anunţat, luni, că va investi 45 de milioane de dolari australieni pentru a salva populaţia de Koala, după ce a fost înregistrată o scădere accelerată a numărului de exemplare ale acestei specii, scrie AFP.com.

Australian Koala Foundation a estimat că ar mai exista doar 43.000 de exemplare de Koala în sălbăticie, dintr-o populaţie care ajungea la 10 milioane de exemplare înainte de anul 1788, când englezii au colonizat continentul.

„Koala sunt o comoară naţională. Ar fi un păcat imens dacă acest mamifer marsupial nu ar avea un viitor asigurat”, a spus Gladys Berejiklian, premier al statului Noul Wales de Sud, anunţându-şi planul guvernamental de conservare.

Pierderea de habitat, atacurile câinilor, loviturile de maşini, schimbările climatice şi îmbolnăvirile au afectat populaţia acestor mamifere.

Unele studii arată că în ultimii 15-20 de ani a fost înregistrată o scădere de 26% în populaţia de Koala în Noul Wales de Sud. Acest stat australian încadrează Koala pe lista speciilor „vulnerabile”, în timp ce în alte părţi ale ţării această specie a dispărut.

Prin planul de 45 de milioane de dolari australieni, mii de hectare vor fi dedicate conservării habitatului acestor mamifere marsupiale erbivore.

Fondurile vor fi folosite pentru a combate bolile care afectează populaţia de Koala, inclusiv Chlamydia – o boală care duce la orbire, infertilitate şi deces în rândul exemplarelor acestei specii.

O parte din aceste fonduri va fi dedicată cercetării, precum şi unor amenajări în locurile din trafic unde este posibil să apară exemplare de Koala pe carosabil, dar şi un nou spital în care să fie îngrijite exemplarele bolnave şi rănite. O linie telefonică de urgenţă va fi înfiinţată, pentru ca oamenii să o poată folosi în cazul în care văd urşi Koala în pericol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: