image
Sursa foto: Jurnal.md

Afacere pe timp de pandemie: Mai mulți funcționari și agenți economici au aplicat o schemă de trecere ilegală a frontierei

Ofițerii Serviciului Protecție Internă şi Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au înregistrat un caz de migrație ilegală în care sunt implicate persoane publice și agenți economici.

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, au fost documentate acțiunile ilegale ale persoanelor implicate în organizarea traversării frontierei de stat cu România, cu eschivarea de la respectarea măsurilor prevăzute de starea de urgență în sănătate publică.

La 5 august, curent, la postul vamal „Leușeni-Albița”, angajații SPIA al MAI, în comun cu PCCOCS, au inițiat o cauză penală care conține elemente ale infracțiunii prevăzute de art. 362 alin.3,(a) Cod penal, pentru organizarea migrației ilegale, săvârşită de un grup criminal organizat. În legătură cu acest caz au fost efectuate percheziții.

În consecință, au fost ridicate obiecte, telefoane mobile, documente, mijloace bănești și suporturi informaționale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele implicate riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 300 la 600 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.

În același timp urmează a fi întreprinse măsuri speciale de investigaţii și acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane în comiterea ilegalităţilor menţionate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: