image
Sursa foto: Jurnal.md

Chicu a calificat reacția pacientei disperate, infectată cu Covid-19 la spitalul din Soroca, ca fiind un „live glamuros”

Premierul Ion Chicu s-a arătat deranjat de mărturiile făcute ieri de o pacientă disperată de la Soroca, care a menționat într-un live făcut pe facebook, că fiind la spitalul din Soroca, unde a suportat o intervenție chirurgicală, a fost contaminată cu Covid-19. Mai mult ca atât, după izbucnirea focarului a fost trimisă acasă unde a fost în contact cu ceilalți membri ai familiei, și-a contaminat soțul și își face griji pentru unul din copiii săi care suferă de astm bronșic. Fiindu-i confirmată diagnoza cu Covid-19, femeia a relatat că iar a fost internată la spital. Ea menționează că testul nu i-a fost făcut timp de o zi, cum afirmă șefa Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, ci a așteptat rezultatul timp de trei zile.

Pacienta a mai spus că condițiile de spital nu sunt nici pe departe de 2553 de lei pe zi așa cum a afirmat recent, șeful statului, Igor Dodon. „Lor nu li-i rușine să mintă lumea? Oameni buni, noi nu avem nicio picătură de apă caldă aici, de șase zile suntem în spital. Dar acest lucru încă se poate de răbdat și se poate de înțeles, mai grav e că ni s-a făcut rău după ce am început tratamentul cu pastile. În încercarea de a afla ce medicamente ni se administrează, am înțeles că nu avem un medic care ne curează, iar sora medicală ne-a spus că nu știe ce medicamente sunt acestea. Nimeni din medici nu ne sună să ne întreabă care e starea noastră, nu să vină, ci măcar să ne telefoneze”, a menționat extrem de îngrijorată într-un live transmis pe facebook pacienta.

Premierul Ion Chicu a calificat reacția pacientei ca fiind un „live glamuros”.

„Am văzut în weekend diferite live-uri. O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă și nu știu mai ce acolo. Da, stimați concetățeni, sistemul medical al RM este în starea în care este. În unele instituții sunt mai bune condiții, în altele – mai puțin bune. Culegem roadele atenției pe care statul RM l-a acordat acestui domeniu timp de 30 de ani. Mare grijă de instituțiile medicale nu a avut nicio guvernare. Acum culegem roadele. De aceea nu-i sens de făcut acum live-uri glamuroase, pentru că, da, starea din spitale este dezastruoasă”, a afirmat premierul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: