image
Sursa foto: playtech.ro

Bugetarii, scoși la muncă după o săptămână liberă: Ar putea fi trimiși din nou acasă pentru încă două săptămâni

După ce astăzi bugetarii au ieșit la muncă după o săptămână liberă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va solicita Comisiei Situații Excepționale declararea a următoarelor două săptămâni ca fiind libere pentru bugetari. Asta deși mai mulți politicieni și lideri de opinie au cerut zilele trecute, inclusiv ieri, ca bugetarii să stea acasă din motiv că în țara noastră crește alarmant numărul persoanelor infectate cu COVID-19, dar și a deceselor din cauza temutului virus.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat astăzi în cadrulul briefingului organizat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale că după ședința punctului focal s-a luat decizia de a solicita Comisiei Situației Excepționale ca următoarele două săptămâni să fie libere pentru bugetari în contextul pandemiei de COVID-19.

„Vom veni astăzi cu o recomandare către Comisia Situații Excepționale privind declararea următoarelor două săptămâni ca fiind libere pentru bugetari, cu o eventuală posibilitate de prelungire cu încă o săptămână. Necesitatea determinării acestor zi libere este condiționată de acele cazuri care se înregistrează în RM, dar și de efectele pozitive pe care le-au dat aceste zile libere”, a declarat în cadrul unui briefing Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că săptămâna precedentă a fost declarată liberă pentru bugetari. Până la această oră în Republica Moldova au fost întregistrate 864 de cazuri de COVID, 17 decese și 37 de persoane tratate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: