image
Sursa foto: pccocs

Patru indivizi, printre care un fost polițist de frontieră, învinuiți de contrabandă cu mărfuri de circa 3 milioane lei

Trei bărbați din capitală, iar unul din Leușeni, printre care un polițist de frontieră au fost trimiși în judecată, fiind nvinuiți de contrabandă cu mărfuri de larg consum prin postul vamal Leușeni – Albița, în valoare de circa 3 milioane lei.

Potrivit PCCOCS, în perioada anului 2018 până în luna august a anului 2019, aceștia au introdus în țară prin postul vamal Leușeni fără să declare autorității vamale, articole vestimentare de la piața „Dragonul Roșu”, București, România. Valoarea acestora se estimează a fi de până la 3 milioane de lei moldovenești.

Aceștia au fost reținuți în flagrant în noaptea de 28 spre 29 august 2019, când au trecut prin postul vamal Leușeni un lot de mărfuri cu valoarea de peste 1.000.000 lei.

După reținerea acestora, la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Nord”, le-a fost aplicată interdicția de părăsire a țării, iar acum dosarul acestora a fost trimis în judecată.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă pedeapsă sub formă de închisoare de la trei la 10 ani, inclusiv cu confiscarea mărfurilor introduse prin contrabandă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: