image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Droguri în proporții deosebit de mari, depistate în sudul țării; Urmau să ajungă prin contrabandă în Federația Rusă

Activitatea unui grup criminal, specializat în circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari în scop de înstrăinare, inclusiv în scop de contrabandă în Federația Rusă, a fost anihilat.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație desfășurate timp de 2 luni, forțele de ordine au efectuat 7 percheziții în satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia și satul Pelinei, raionul Cahul, pe data de 17 octombrie.

Prin urmare, au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare și anume: circa 50 de tufe de plante de marijuană, cu înălțime mai mare de 2 metri, crescute și îngrijite, dar și circa 15 kg de marijuană în stare uscată.

Descinderile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Brigada de poliție cu destinație specială Fulger și s-au soldat cu reținerea a doi membri identificați ai grupului criminal organizat, bărbați în vârsta de 37 și respectiv 41 de ani. O femeie în  vârstă de 31 ani este cercetată în stare de libertate, așa cum are un copil  nou-născut.

În continuare, sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea altor eventuali făptuitori, membri ai grupului infracțional, inclusiv a tuturor faptelor de contrabandă cu droguri în Federație Rusă.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor de care sunt acuzate, persoanele riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani privațiune de libertate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: