image
Sursa foto: rador.ro

Peste 5.000 de persoane au murit de rujeolă în Republica Democrată Congo de la începutul anului

Peste 5.000 de persoane au murit de rujeolă în Republica Democrată Congo (RD Congo) de la începutul anului, de două ori mai mult decât numărul deceselor înregistrate în urma epidemiei de Ebola izbucnite în august 2018 în această ţară, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

„Focarul din RD Congo este cel mai mare din lume. Este unul dintre cele mai importante pe care le-am văzut vreodată", a declarat Kate O'Brien, directoarea Departamentului de imunizare al OMS, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Ea a precizat că la data de 17 noiembrie au fost înregistrate 250.270 de cazuri şi 5.110 de decese în RD Congo.

Ultimele focare de rujeolă din ţară a fost declarate în iunie şi în septembrie şi a fost lansată urgent o campanie masivă de vaccinare.

Kate O'Brien a declarat că epidemia s-a răspândit "în toată ţara" şi că cei mai vulnerabili sunt "copiii şi bebeluşii".

Rujeola, caracterizată prin erupţia unor pete roşii pe piele, rămâne o boală care poate pune viaţa în pericol. Ea este provocată de un virus care se transmite foarte uşor prin contact direct sau prin aer. Înainte de apariţia vaccinurilor în anii '70, boala ucidea între 7 şi 8 milioane de copii pe an la nivel mondial, notează AFP.

Epidemia de rujeolă din RD Congo a suscitat mai puţină atenţie decât epidemia de Ebola care a făcut ravagii în estul ţării din august 2018 şi a provocat moartea a circa 2.200 de persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: