„-Nu este al meu, dar eu mă folosesc de Mercedes.

- De unde îl aveți? (reporter)

- Ei, da ce ești din poliție să mă întrebi...Uitați-vă, dacă dumneata te folosești de taxi, taxiul este al dumitale?

-Nu, dar eu achit pentru aceste servicii. (reporter)

-Sigur că da, achit cu rugăciune spre exemplu”, a răspuns episcopul Marchel.

Mai mult, episcopul s-a lăudat că ar deține mai multe automobile.

„Da, eu într-adevăr mă folosesc și de Skoda și de Mercedes și de Renault...A, și mai pune una, o Dacie, a patra sau a cincea, nici nu știu a câta e, susține episcopul.

Episcopul este bogat nu doar în mașini, dar și în declarații.

„Cu voi de la Jurnal niciodată nu poți vorbi omenește. Voi parcă sunteți puși în priză, parcă sunteți programați, parcă sunteți ispititori. Ce se întâmplă cu voi? Vă face schimbare de sânge, transfuzia sângelui sau ce se întâmplă cu voi”, a spus episcopul.

Și dacă nu a binevoit să ne spună de unde are mașina de lux, fața bisericească a venit cu sfaturi.

"- Adică dumneavoastră negați că este Mercedesul dumneavoastră? (reporter)

- Omule, cu dumneata trebuie să lucreze, după cum se vede, psihiatrul. Eu neg. Dacă îmi spui că eu neg, înseamnă că dumneata ai altă părere. Eu ți-am spus, mă folosesc de mai multe mașini”, a răspuns episcopul.

Se pare că episcopul preferă nu doar luxul pe patru roți. El deține o casă cu două nivele, situată într-un cartier de elită din orașul Bălți. Locuința care abundă în confort este scrisă pe numele unui băiat, care nu îi este nici măcar rudă. Marchel s-a evidențiat și prin faptul că s-a implicat în politică. În campania electorală pentru alegerile prezidențiale, acesta îndemna oamenii să îl voteze pe președintele de atunci al socialiștilor, Igor Dodon.