Primarul de Orhei anunță în spațiul virtual că s-a adresat Inspectoratului de Poliției Buiucani și cere intentarea unui proces penal pe faptul încălcării egalității în drepturi a cetățenilor și hărțuirii sale de către Maia Sandu, dar și constatarea unor fapte contravenționale - injuria și calomnia la adresa sa. Ilan Șor consideră că Maia Sandu ar răspândi falsuri despre el. În calitate de reacție, secretarul general al PAS, Igor Grosu, ne-a declarat că Maia Sandu a expediat ieri către Ilan Șor o cerere prealabilă, în care îl anunță că îl dă în judecată pentru declarații mincinoase la adresa sa și solicită dezmințirea informațiilor false și defăimătoare, dar și repararea prejudiciului moral în mărire de 200 de mii de lei.

Nu este pentru prima dată când Ilan Șor o acuză în public pe Maia Sandu inclusiv de faptul că ar fi luat bani în plic. În replică, Maia Sandu a declarat, cităm, că hoțul de miliarde minte cu nerușinare pentru că îi este frică și pentru că pentru furtul unui miliard de dolari termenul de prescripție nu expiră niciodată. Ilan Șor, care figurează și în raportul Kroll privind frauda bancară, a negat implicarea.

Nu doar Ilan Șor o atacă în public pe președinta Partidului Acțiune și Solidaritate. Recent, vicepreședintele PD, președintele Parlamentului Andrian Candu s-a arătat indignat de faptul că Maia Sandu critică proiectul privind cetățenia prin investiții.

„Zilele trecute ne acuza pe noi că am venit cu o soluție economică, cu cetățenia. Prostie mai mare n-am auzit. Ori e ea lipsă, zero, e zero profesionalism și lipsă de profesionalism economic și atunci eu nu înțeleg cum colegii, Lupu, Dodon au ținut-o în Ministerul Economiei, dacă e lipsă de profesionalism sau minte, că ea e mincinoasă. Legislații de genul ăsta au foarte multe state în lume”, a spus Candu.

Etichetările nu s-au oprit aici: „Adică alții pot să facă astfel de instrumente, dar noi trebuie să o ascultăm cu atenție pe Maia Sandu și să nu ne dezvoltăm și să stăm. La fel a criticat și tichetele de masă, la fel a criticat și Arena, la fel a criticat și orice început bun și realizat de Guvernul Republicii Moldova care aduc plus valoare țării este criticat. Știți de ce? Deoarece le este frică că vom avea succes”.

Replica din partea Maiei Sandu nu a întârziat să apară: „Când Andrian Candu, isterizat, vine cu astfel de calificative în adresa mea sau a PAS, poți doar să constați cât de slabi și lipsiți de orice credibilitate au devenit. Limbajul său violent arată că, după alegeri, PD își propune să guverneze alături de Dodon și Șor, la adresa cărora nu prea are critici. Însă oamenii văd că așa-numitele lor proiecte - protejarea ucigașilor, demolări cu carul la mijloc de noapte, vinderea cetățeniei pe ascuns unor oameni cu trecut dubios, tergiversarea dosarului Șor pentru a-l lăsa să cheltuie banii furați, niciun bănuț întors din miliardul dispărut, Arena Națională și câte și mai câte - sunt niște „inițiative” făcute împotriva cetățenilor și a statului, doar în interesul propriului buzunar”

„Noi, cetățenii onești ai acestei țări, suntem în război direct cu corupții, indiferent dacă aceștia sunt din PD, PSRM sau alte partide-marionetă. Cei de la guvernare știu că năruirea lor nu mai poate fi oprită, că noi reprezentăm un pericol real la adresa confortului și libertății lor, de aceea devin tot mai isterici, iar metodele lor devin tot mai mârșave. Răbdarea oamenilor are însă o limită. În toamnă vom pune punct batjocurii și vom câștiga, alături de toți cetățenii, acest război cu hoția și minciuna”, adaugă președinta Partidului Acțiune și Solidaritate.