image
Sursa foto: adevarul.ro

Deși parlamentul a anunțat că încă un angajat e bolnav de Covid-19, acesta nu a primit rezultatele; Slusari: „Avem bănuieli”

În timp ce Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova a anunțat azi că încă un angajat din cabinetul președintelui unei fracțiuni parlamentare a fost confirmat pozitiv cu Covid-19, vicepreședintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, ne informează că e vorba de un angajat al fracțiunii sale și că are mai multe dubii că persoana respectivă este infectată.

„Pot spune doar atât, persoana respectivă nu are până în prezent confirmare oficială că testul este pozitiv. Nu a primit încă testul de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. În același timp tot Parlamentul deja vorbește că este infectată. Pe moment, persoana respectivă a făcut un test repetat la o clinică privată. Așteptăm rezultatele”, a declarat pentru Jurnal.md, Alexandru Slusari.

În context, el ne-a mai informat că angajata Parlamentului nu manifestă nici un simptom caracteristic infectării cu Covid-19. „Un alt lucru care îmi trezește bănuieli e că persoana a fost trimisă să facă testul la ANSP, deși ceilalți angajați au făcut testele la Parlament. Imediat după prelevarea testului, angajata fracțiunii noastre a fost contactată de medicul de familie care i-a propus deschiderea concediului medical. Acest lucru s-a întâmplat peste o oră de la efectuarea testului. Am mai multe bănuieli rezonabile, dar pe moment așteptăm rezultatul testului repetat” a spus Slusari.

Amintim că Platforma DA a solicitat deja în repetate rânduri reluarea activității Parlamentului. Deputații invocă necesitatea deblocării asistenței financiare din partea UE, necesitatea adoptării proiectului așteptat de producătorii autohtoni, legat de prezența produselor autohtone în rețelele de supermarketuri. Și totodată, deputații insistă ca la următoarea ședință să fie creată o comisie parlamentară de anchetă care ar investiga actele de corupție și îmbogățire ilicită de care este suspectat șeful statului, Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: