image
Sursa foto: gov.md

Maia Sandu, despre protestul transportatorilor: Suntem o țară săracă; Majorarea tarifelor nu se face așa cum cred unii

Firmele din transportul auto de pasageri trebuie să îmbunătățească calitatea mijloacelor de transport care în multe cazuri nu corespund standardelor. Astfel a comentat premierul Maia Sandu protestul transportatorilor care cer majorarea tarifelor.

„Mă mir de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze, când regimul oligarhic le interzicea să lucreze în anumite zile, când la Chișinău erau proteste. Nu i-am văut să ceară prin proteste creșterea tarifelor. Acum când oamenii cu venituri mai mici au reușit să contribuie la debarcarea regimului oligarhic, ei cer majorarea tarifelor”, a declarat Maia Sandu.

„Suntem o țară țăracă. Aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii reprezentanți ai transportatorilor”, a adăugat șefa Guvernului.

Precizăm că aproximativ 600 de curse auto au fost suspendate astăzi în semn de protest față de neajustarea de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional și internațional.

Transportatorii solicită majorarea imediată a tarifului de la 48 de bani până la 92 de bani per kilometru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: