„Ei se tem de forțele antioligarhice. Iată de ce vor aplica tot arsenalul pentru a ne opri. Nu a fost dată o lovitură Platformei DA, dar a fost dată o lovitură statului şi poporului. Prezenţa poliţiştilor arăta care va fi decizia. Nu ştiu, se aşteptau că o să vandalizăm clădirea Curţii de Apel”, a adăugat Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a anunţat că decizia Curţii de Apel va fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie: „Mai avem o cale de atac. O să atacăm această decizie la Curtea Supremă de Justiţie”.

În context, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă în stradă şi să-şi apere votul: „Chem toată lumea să iasă în stradă ni se fură viitorul în direct. Nu este vorba doar despre viitorul nostru, este vorba despre viitorul copiilor noştri, care vor mai protesta încă 27 de ani. Vă îndemn să ieşim să protestăm ca armenii. Voturile noastre sunt călcate în picioare”.

Cu puțin timp în urmă, Curtea de Apel a menținut decizia instanței de judecată care a anulat alegerile din Chișinău și a invalidat mandatului lui Andrei Năstase.

După anularea alegerilor, au urma critici dure din partea UE. Și analiștii politici din RM și România au declarat că alegerile ar fi trebuit să fie declarate legale.