image
Sursa foto: althistory.wikia.com

Cazul jurnalistului dispărut: Autorităţile turce vor percheziţiona consulatul saudit din Istanbul

Autorităţile turce vor percheziţiona luni după-amiază clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, în cadrul anchetei privind dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, a anunţat canalul de televiziune turc NTV, care citează surse diplomatice, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Turcia a acceptat o propunere saudită privind crearea unei echipe de anchetă comune care să investigheze dispariţia lui Khashoggi. Autorităţile turce au afirmat că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul a respins această acuzaţie, scrie Agerpres.

La rândul său, regele Salman al Arabiei Saudite a anunţat luni că a dispus o anchetă asupra dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit Bloomberg.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad şi editorialist la publicaţia The Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenia turcă.

Potrivit cotidianului The Washington Post, autorităţile turce le-au declarat unor funcţionari americani că deţin înregistrări audio şi video care dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Într-un interviu pentru Fox News, preşedintele american Donald Trump a calificat joi dispariţia jurnalistului drept 'un precedent teribil' şi a precizat că investigatori americani acordă asistenţă Turciei în această anchetă. Surse diplomatice turce, citate de Anadolu, au dezminţit ulterior informaţia că SUA au numit un anchetator.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: