image
Sursa foto: fdm.md

Aprobat de Guvern: Vicepreședinta PD Cristina Balan, noul ambasador al Republicii Moldova în SUA

Vicepreședinta PD Cristina Balan este noul ambasador al Republicii Moldova în SUA. Candidatura acesteea a fost aprobată cu puțin timp în urmă de către Guvern. Decizia finală urmează să fie luată de președintele Igor Dodon.

Candidatura Cristinei Balan a fost anunțată acum două zile de șeful PD, Vladimir Plahotniuc. La scurt timp, aceasta a și fost acceptată de Comisia de politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Și președintele Igor Dodon s-a arătat dispus să semneze decretul de numire al noului ambasador în SUA, afirmând că nu vede o problemă în faptul că Balan este membru PD.

Cristina Balan a fost director general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de Vladimir Plahotniuc. RISE Moldova a scris că Balan a reprezentat în 2008 și compania cipriotă Daranian Holdings Ltd., care a cumpărat Complexul hotelier ”Codru” cu 50,3 milioane de lei, proprietate, care ulterior a fost transferată către Finpar Invest SRL, controlată de Plahotniuc.

Totodată, în mai multe tranzacții, vicepreședinta PD a reprezentat Power Investment LLC, unul dintre offshore-urile care până la sfârșitul anului 2010 au controlat Finpar Invest.

Unii diplomați au declarat pentru Jurnal TV că viitoarea ambasadoare a RM în SUA nu întrunește calitățile necesare pentru acest post și că aceasta va reprezenta interesele lui Plahotniuc la Washington, nu ale Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: