image
Sursa foto: jurnal.md

Nagacevchi acuză fostul Guvern pentru faptul că instanța a întors cererea de anulare a contractului de concesionare a AIC

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevchi, pune pe seama vechii conduceri a ministerului vina pentru amânarea de către instanță a cererii depuse de fostul Guvern, privind anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Nagacevschii a lansat acuzațiile după ce Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a emis marți, 14 ianuarie, o încheiere prin care invocă mai multe neajunsuri în cererea de chemare în judecată.

„Acțiunea a fost pregătită de către Ministerul Justiției condus de dna Olesea Stamate. Nu contest competența dnei Stamate, dar... Dacă nu contest competența, atunci apar suspiciuni de rea intenție. Sau cum? (...) Din cauza acestor gafe am pierdut patru luni. Patru luni în cazul unui obiectiv pe care membrii fostului executiv îl declarau strategic important şi acum încearcă să ne acuze că nu întreprindem măsuri hotărâte”, a comentat Nagacevschi.

Acesta a mai spus că Ministerul Justiției, în colaborare cu APP, va depune toate eforturile „astfel încât procesul de judecată să poată fi pus pe rol în vederea soluționării litigiului și pretențiilor statului cu privire la iregularitățile legate de concesionarea aeroportului Chișinău”.

Precizăm că Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a oferit reclamantului, adică Agenției Proprietății Publice, un termen de 20 de zile pentru a lichida neajunsurile din cererea de chemare în judecată privind anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. „În caz dacă nu va lichida neajunsurile menționate, în termen, acțiunea va fi declarată inadmisibilă”, se arată în încheiere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: