image
Sursa foto: digi24.ro

Încă un scandal la Eurovision 2019: Ucraina și-a retras artista câștigătoare din concurs // VIDEO

Cântăreața Maruv, care urma să reprezinte Ucraina la Eurovision 2019, a fost retrasă din competiția care va avea loc în mai, la Tel Aviv, din cauza tensiunilor dintre țara sa și Rusia.

Piesa „Siren Song” a lui Maruv a fost votată câștigătoare în selecția națională din Ucraina, care a avut loc sâmbătă, însă cântăreața a intrat apoi în conflict cu televiziunea publică, scrie digi24.ro.

Maruv a avut la dispoziție 24 de ore pentru a semna un contract prin care îi era interzis să mai concerteze, temporar, în Rusia.

Pentru că negocierile cu artista nu au ajuns la un consens, televiziunea publică din Ucraina i-a retras acesteia candidatura la Eurovision 2019.

Maruv, în vârstă de 27 de ani, sau Anna Korsun, pe numele real, spune că era pregătită să își anuleze următorul turneu în Rusia, dar că alte clauze din contract erau echivalente cu cenzura.

„Sunt cetățean ucrainean, plătesc taxe și iubesc sincer Ucraina. Însă nu sunt pregătită să le vorbesc oamenilor în slogane și să transform show-ul de la Eurovision 2019 într-o promovare a politicienilor. Eu sunt cântăreață, nu o bâtă politică”, a scris aceasta într-o postare pe Facebook.

Piesa „Siren Song” a strâns deja peste 6,8 milioane de vizualizări pe Youtube, din mai multe clipuri postate.

Într-un comunicat, televiziunea publică a transmis că „artistul care reprezintă Ucraina la Eurovision 2019 are și îndatorirea de a fi un ambasador cultural al Ucrainei și trebuie nu doar să transpună în scenă un show muzical, dar și să exprime opinia societății ucrainene”.

Regulile concursului Eurovision prevăd și faptul că televiziunile de stat „trebuie să asigure caracterul non-politic al concursului”.

Ministrul Culturii din Ucraina a declarat că „doar patrioților care sunt conștienți de responsabilitatea lor ar trebui să le fie permis să își reprezinte țara”.

Acum, televiziunea de stat din Ucraina va începe negocierile cu un alt concurent care să reprezinte țara la Eurovision 2019.

Concursul Eurovision 2019 va avea loc în luna mai, în Israel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: