image
Sursa foto: ABC

Franţa: Indemnizaţii de 85 milioane de euro pentru victimele atentatelor de la 13 noiembrie 2015

Fondul de garantare pentru victimele terorismului şi altor infracţiuni (FGTI) a plătit 85 milioane de euro victimelor atentatelor de la 13 noiembrie 2015, o cifră care corespunde 'primelor provizioane', a anunţat marţi directorul general Julien Rencki, citat de AFP.

La 1 noiembrie 2015, 2.625 victime ale atentatelor de la 13 noiembrie 2015 au făcut obiectul unei indemnizări din partea FGTI, a indicat directorul general într-o conferinţă de presă.

Fondul acordă indemnizaţii persoanelor afectate, fizic sau psihic, şi succesorilor în drept ai celor decedaţi în atentate.

'Numai 1.302 oferte de indemnizare sunt definitive în acest moment pentru aceste 2.625 de victime. Iar 856 de reglementări definitive au fost acceptate', a menţionat Julien Rencki, precizând că numărul cererilor de indemnizare 'continuă se evolueze'.

El a explicat că oferta de indemnizare definitivă intervine atunci când starea de sănătate a victimei s-a stabilizat, scrie Agerpres.

FGTI, creat în 2015, este finanţat printr-o contribuţie de 5,90 euro de la fiecare din cele 90 milioane de contracte de asigurări de bunuri semnate în Franţa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: