image
Sursa foto: bookinghealth.com

Recompensă neobișnuită: 1 milion de euro celui care poate dovedi că un oraș german nu există

Orașul german Bielefeld a anunțat că va oferi o recompensă oricui poate dovedi că este adevărată o obsesie conspiraționistă mai veche răspândită în mediul online potrivit căreia localitatea nu ar fi decât o proiecție a unui grup misterios, arată Associated Press, citată de Digi24.

Teoria conspirației a pornit de la trei întrebări ”Cunoști pe cineva din Bielefeld? Ai fost vreodată în Bielefeld? Cunoști pe cineva care a fost vreodată în Bielefeld?”. Oficialitățile locale au intrat în jocul online folosind zvonurile pentru a promova localitatea, scrie Mediafax.

Oficialii locali au anunțat miercuri că vor oferi un premiu de 1 milion de euro persoanei care va oferi dovezi serioase că orașul nu există.

Edillii au dat asigurări că ”nu există limită de creativitate” pentru participanți, dar numai dovezile incontestabile se vor califica pentru premiu.

Zvonurile privind inexistența orașului ar fi pornit de la un specialist în computere, Achim Held, care a publicat întrebările de la care s-a declanșat obsesia de pe internet în 1994, încercând să glumească pe seama teoriilor conspirației răspândite online.

Până și cancelarul german Angela Merkel a făcut o glumă privind existența orașului Bielefeld, o localitate care se află la 330 de kilometri în vestul Berlinului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: