image
Sursa foto: eurosport.com

Veste uimitoare primită de Novak Djokovic după ce a fost umilit de australieni

Novak Djokovic a devenit inamicul public numărul 1, luna trecută, după ce sârbul a mers nevaccinat la Australian Open, fiindu-i anulată viza de Australia. Nole nu și-a putut apăra titlul de la Australian Open, dar s-ar putea consola acum cu un premiu onorific.

Novak Djokovic (Serbia, 34 de ani), liderul clasamentului ATP, se numără printre nominalizaţii pentru Premiile Academiei Laureus pe anul 2022 rezervate celor mai buni sportivi ai lumii.

De asemenea, Emma Răducanu (Marea Britanie, 19 ani), o altă reprezentantă a sportului alb, poate câștiga un premiu important, la categoria „revelația anului”.

Novak Djokovic, cel care a cucerit trei dintre cele patru turnee de Grand Slam în 2021, a fost nominalizat pentru titlul de sportivul anului la gala Laureus! La această categorie mai figurează Robert Lewandowski, starul echipei germane Bayern Munchen, pilotul olandez Max Verstappen – campionul mondial din Formula 1, jucătorul de fotbal american Tom Brady – marele star al NFL care şi-a anunţat retragerea din activitate în această săptămână, atletul kenyan Eliud Kipchoge, campion olimpic la Tokyo în proba de maraton, şi înotătorul american Caeleb Dressel, cel care a câștigat nu mai puțin de cinci medalii de aur la JO 2020.

La feminin, candidatele sunt jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, atletele Allyson Felix (SUA) şi Elaine Thompson-Herah (Jamaica), înotătoarele Katie Ledecky (SUA) şi Emma McKeon (Australia) şi jucătoarea spaniolă de fotbal Alexia Putellas (FC Barcelona), câştigătoarea Balonului de Aur feminin şi a premiului The Best FIFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: