image
Sursa foto: md.undp.org

Un centru de instruiri medicale a fost deschis la Tiraspol cu susținerea financiară a UE

Pediatrii și ginecologii obstetricieni din stânga Nistrului își vor putea perfecționa abilitățile profesionale prin simulări pe manechine medicale. Doctorii vor imita situaţii reale, cu care se confruntă în fiecare zi, pentru a reduce numărul situațiilor de risc pentru mame și nou-născuți.

Toate acestea - în cadrul noului centru de instruiri medicale, deschis la Tiraspol cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

În ziua deschiderii centrului de instruiri medicale, doctorii au simulat o naștere complicată a unei femei aflate în 41 de săptămâni de sarcină. După ce bebelușul a apărut pe lume, medicii l-au resuscitat.

La deschiderea centrului de instruiri medicale a participat și coordonatoarea rezidentă a ONU și reprezentanta permanentă a PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva.

Centrul a fost creat în echipă de către medicii de pe ambele maluri ale Nistrului. Responsabil de formarea specialiștilor din Tiraspol este Victor Petrov, șeful laboratorului științific de obstetrică de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Și studenții de la medicină vor putea beneficia de instruire în centrul respectiv. Acesta a fost deschis cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Proiectul a fost implementat de Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și pus în aplicare de PNUD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: