image
Sursa foto: captură

Scandal cu iz politic la Bumbăta: Primarul satului, acuzat de un antreprenor că l-ar fi lipsit de terenuri și utilaj agricol

Scandal cu iz politic la Bumbăta, raionul Ungheni. Primarul satului, Dumitru Paladi, este acuzat de către antreprenorul Veaceslav Ungureanu că l-ar fi lipsit de terenuri și utilaj agricol. În replică, Paladi spune că Ungureanu nu are niciun document care să-i confirme pretențiile. Despre inexistența unor acorduri vorbesc și specialiștii din cadrul primăriei. Într-un fel sau altul, conflictul a ajuns la anchetatorii anticorupție de la Bălți.

Acuzațiile aduse la adresa primarului de Bumbăta sunt grave. Veaceslav Ungureanu, stabilit în Ungheni, afirmă că Dumitru Paladi a recurs la un atac raider, pentru a-i lua bunurile materiale și terenurile din sat. ”Nu am luat nimic”, spune la rândul său primarul Dumitru Paladi. Un asociat al lui Ungureanu, fermierul Gheorghe Căpățână spune că toate bunurile, de la care s-a iscat sfada, sunt numai ale lui.

Scandalul se amplifică și prin faptul că Paladi ar fi stricat ușa primăriei și, asistat de Căpățână, a dat foc la mai multe acte, care ar confirma dreptul lui Ungureanu asupra mai multor terenuri din Bumbăta. Primarul Paladi spune însă că astfel de contracte nici nu există.

Despre lipsa unor documente vorbește și Nicolae Mistreanu, specialist pentru reglementarea regimului funciar din cadrul primăriei. Potrivit acestuia, în luna iunie 2017, Valentina Asoltanii, fost inginer cadastral, a venit să înregistreze contractele, care erau neconforme.

Veaceslav Ungureanu este un escroc, insistă Dumitru Paladi, potrivit căruia, antreprenorul stabilit la Ungheni are datorii față de sătenii care muncesc.

Unii localnici indignați spun că degeaba au muncit. Ungureanu dă vina pe fostul său asociat, Căpățână. Conflictul iscat între cei doi, Paladi și Ungureanu, poate fi rezolvat la Centrul anticorupție din Bălți, unde a fost pornită o cauză penală. Primarul de Bumbăta, Dumitru Paladi, crede că acuzațiile au un substrat politic, dat fiind că el a participat la protestele organizate de Platforma DA. Dimitru Paladi a fost ales primar de Bumbăta pe listele Partidului Liberal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: