image
Sursa foto: dse.md

Scurtcircuit sau incendiere intenționată? Acoperișul Penitenciarului nr. 2 din Lipcani, cuprins de flăcări

Un deținut de la penitenciarul NR.2 din Lipcani ar fi dat foc intenționat la o încăpere auxiliară dintr-un sector de detenție a instituției, anunță ANP.

De cealaltă parte unele surse Jurnal.md spun că ar fi vorba despre un scurtcircuit produs în penitenciar, dar despre care autoritățile ar încerca să ascundă. Contactat de Jurnal.md ofițerul de presă al ANP, Oleg Pantea, spune că în instituție NU s-a produs un scurtcircuit, ci o ardere intenționată.

Un incendiu ar fi izbucnit ieri, în jurul orei 16.00, la penitenciarul din Lipcani. Două echipaje ale pompierilor au intervenit pentru a lichida flăcările.

Unele surse Jurnal.md spun că incendiul s-ar fi produs de la un scurtcircuit, din cauza firelor electrice vechi și deteriorate, dar administrația penitenciarului încearcă să ascundă acest lucru și-l învinuiește pe un deținut.

Contactat pentru o reacție ofițerul de presă al ANP, Oleg Pantea, ne-a precizat că:

„În după amiaza zilei de ieri, un deținut de la Penitenciarul nr.2-Lipcani, a incendiat intenționat o încăpere auxiliară dintr-un sector de detenție a instituției. Din explicațiile deținutului implicat, acțiunea este o formă de protest asupra încheierii instanței de judecată în privința condamnării sale. ANP a inițiat o anchetă internă pe acest caz pentru a stabili circumstanțele producerii cauzei. În urma incendiului nu au avut de suferit vreun deținut sau funcționar al instituției”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: