image
Sursa foto: jurnal.md

Platon cere despăgubiri de 300 de milioane de dolari de la Morari

Veaceslav Platon solicită despăgubiri în valoare de 300 milioane de dolari de la fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru că acesta ar fi dat curs la plângerea depusă pe numele său de Vladimir Plahotniuc. Pretențiile înaintate de Platon sunt incluse în dosarul penal intentat lui Viorel Morari pentru abuz de serviciu, în care acesta are statut de parte vătămată.

Platon l-a acuzat pe Morari și apărătorii săi, în cadrul ședinței de judecată, că folosesc diferite modalități pentru a tergiversa procesul.

În replică, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cataloghează solicitarea de despăgubiri drept o tentativă de a-i crea un disconfort psihologic, dar și pentru a face show.

„Solicitarea respectivă a fost formulată în cadrul cauzei penale de acuzare a mea pe mai multe capete de acuzare. Procurorul de caz a admis solicitarea lui Veaceslav Platon, asta a fost încă în ianuarie 2020, până a trimite dosarul în instanța de judecată. Din ordonanța procurorului, care nu este motivată pentru astfel de sumă, eu nu am înțeles care este legătura cauzală între acțiunile mele și prejudiciul de 300 milioane de dolari pe care le pretinde Platon. Mai mult, Platon pretinde prejudiciul pentru bunuri care nu-i aparțin, el afirmă că ele aparțin unor prieteni sau cunoștințe de-ale sale”, a declarat Morari, pentru Jurnal TV.

Judecătoria Chișinău a început examinarea dosarului Morari pe 14 februarie 2020, când fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost eliberat din arest preventiv.

Amintim că Viorel Morari este învinuit de abuz în serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției. Viorel Morari pledează nevinovat și susține că dosarele ar fi o comandă politică, după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: