image
Sursa foto: captură

Totul pentru candidații guvernării sau Favorizarea lui Ghilețchi // MAI PE SCURT

MAI PE SCURT, va spuneam ieri ca moldovenii de peste hotare cu acte expirate nu vor avea dreptul sa voteze. Am comis o mica greseala: unii moldoveni din strainatate cu pasapoarte expirate vor avea totusi dreptul sa voteze. Ma refer la moldovenii din SUA si Canada. La unii moldoveni din SUA si Canada. Și dacă alți concetateni de-ai nostri trebuie sa vina in Moldova pentru a-si reinnoi pasapoartele, acesti moldoveni speciali nu vor trebui sa o faca. Agentia Servicii Publice care se ocupa cu perfectarea pasapoartelor se va deplasa ea in America pentru a o face. Se va deplasa pe banii nostri. Și cine este beneficiarul acestei actiuni fara precedent? Nimeni altul decat Valeriu Ghiletchi, cel care candideaza in circumscriptia 51 din SUA si Canada.

Deci, functionarii de la noi se vor deplasa in SUA pentru a le reinnoi buletinele si pasapoartele moldovenilor stabiliti acolo. Numai ca nu tuturor moldovenilor din America si Canada, numai unora. Cei din Chicago, Montreal, Toronto, de pilda, unde sunt cei mai multi moldoveni, nu se vor putea bucura de o asemenea favoare. Cine, insa? E un secret, dar putem usor banui ca e vorba de orasele cu mari comunitati de moldoveni baptisti ca si domnul Ghiletchi.

Domnul Valeriu Ghiletchi candideaza in America si Canada ca si cum ca un independent. Deci vicepresedintele Parlamentului plahotniukist, cel care a fugit de la talharul Filat la talharoiul Plahotniuc zice ca e independent. Cel care serveste de trei ani cu credinta un regim criminal, un regim care a uzurpat puterea in stat, un regim care ascunde furtul miliardului, acum s-a facut brusc independent. Si cel care iata accepta sa participe la aceasta uriasa frauda, sa se lase ajutat de Plahotniuc ca sa castige alegerile. Si ca preot baptist, isi face si enoriasii partasi la aceasta faradelege. Stimati compatrioti baptisti din SUA, Canada dar si din Moldova, oare aceasta trebuie sa fie pilda pe care trebuie sa v-o dea un pastor, un lider spiritual? Oare cu asemenea mijloace vreti sa aparati si sa promovati credinta voastra, credeti ca astfel veti aduna mai multi adepti in jurul vostru?

Eu urmarindu-l pe acest Ghiletchi de-a lungul anilor nu stiu de ce ma gandeam ca lui, ca un om profund credincios, nu are cum sa-i placa tot ce se intampla in politica noastra. Pentru ca a te afla in politica moldoveneasca inseamna a te umple in fiecare zi de pacate. Poate avea un rost sa ramana politician daca prezenta sa printre politicieni avea un efect benefic, ii indrepta pe acestia. In realitate politicul nostru de cand e dl Ghiletschi in acest domeniu a devenit mai murdar si mai criminal. Si in loc un crestin sa innobileze politicul, politicul l-a corupt pe credincios. Si acum el in loc sa fuga de acest domeniu, iata candideaza pentru a se mai umple patru ani de pacate.

MAI PE SCURT, Papa Francisc a spus o fraza memorabila: ”Mai bine sa traiesti ca un ateu decat sa fii un fals crestin.” A zis-o despre Ghiletchi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: