image
Sursa foto: facebook// Târgul de cariere

Tineri și pensionari, în căutarea unui loc de muncă la Târgul de Cariere din capitală

Sute de tineri care caută un loc de muncă au venit în prima zi a Târgului de Cariere care se desfășoară în incita Palatului Național „Nicolae Sulac”.

Aceștia au avut ocazia să discute cu reprezentanții a peste 50 de companii atât naționale, cât și internaționale. Tinerii solicită un salariu minim de zece mii de lei, în timp ce vârstnicii își doresc un venit mai mare decât pensia.

Târgul de Cariere se află la a XV-a ediție, iar de această dată companiile au peste două mii de locuri de muncă vacante. Locurile de muncă oferite de companii sunt în următoarele domenii: IT, Retail, Financiar-bancar, Automotive, Marketing, Servicii, Limbi străine.

„Noi am constatat la sezonul din toamnă că s-au semnat contracte chiar la eveniment în urma interviurilor făcute pe loc, deci probabilitatea să te angajezi este foarte mare. Tinerii sunt interesați de joburi atât din domeniul IT, cât și joburi din domeniul marketing, limbi străine. Sunt și persoane care caută în domeniul ingineriei foarte mult, dar și domeniul de contabilitate, economic”, ne-a declarat PR managerul Târgului de Cariere, Alina Agafiței.

Reprezentații companiilor prezente la târg afirmă că, pentru obținerea unui loc de muncă, experiența nu este obligatorie.

„Evident că un tânăr când merge să se angajeze se gândește în primul rând că nu are experiență. Este exact compania care angajează tineri fără experiențe și le oferă o formare. Pe perioada formării, el primește salariu așa cum trebuie Anul trecut din ultimul târg am angajat șapte persoane”, au declarat unii angajatori.

La târg au fost prezente și persoanele în etate care își doresc o schimbare în cariera lor profesională după mai mulți ani de zile lucrați în alte sfere.

„Pensia e mică, poate o să găsesc ceva de lucru. Nu cred că o să-mi aleg ceva greu, căci vârsta nu-mi permite. Am acuș 66”, ne-a spus o pensionară.

Târgul de Cariere va fi deschis până sâmbătă, iar pentru ziua de mâine organizatoarii îndeamnnă ca vizitatorii să vină cu CV-urile pregătite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: